У Києві забудовник привласнив землю та заблокував бомбосховище (ФОТО)

Про незаконну забудову розповіли у прокуратурі

У Голосіївському районі Києва розпочали будівництво торгівельного центру та житлових будинків на самовільно зайнятій земельній ділянці державної форми власності. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними слідства, ще у 2017 році директор будівельної компанії уклав із Київською міською держадміністрацією договори про оренду двох земельних ділянок на вулиці Васильківській. На цій землі забудовник спільно із підрядником та девелоперською компанією розпочав будівництво торгово-розважального і спортивно-оздоровчого комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками.

Згодом керівник будівельної компанії самовільно зайняв частину сусідньої земельної ділянки, яка належить державному підприємству "Національний центр Олександра Довженка". Тут продовжили зведення багатофункціонального житлового комплексу. Збитки від таких дій у столичній прокуратурі оцінюють в 1,7 мільйони гривень. Окрім того, під час незаконних будівельних робіт було заблоковано вхід до бомбосховища.

Колишньому директору компанії-забудовника повідомили про підозру за кількома статями Кримінального кодексу України. На самовільно захоплену ділянку зараз наклали арешт. В прокуратурі Києва додали, що досудове розслідування у цій справі триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. У прокуратурі вважають, що земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Нагадаємо, у столиці через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  

Читайте также