На Київщині продавали контрафактні ліки від коронавірусу (ФОТО)

Вартість упаковки сягала кількох десятків тисяч гривень

У Київській області та ще кількох регіонах налагодили схему продажу заборонених в Україні лікарських засобів іноземного виробництва. Про це розповіли у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, препарати іноземного виробництва від коронавірусу та гепатиту С продавали через інтернет. Вартість небезпечних ліків коливалася від тисячі до 40 тисяч гривень. Щомісяця такий "бізнес" приносив організаторам схеми близько мільйона гривень прибутку.

До схеми торгівлі лікарськими засобами причетні вісім чоловіків та двоє жінок віком від 31 до 46 років. Вони адміністрували чотири сайти, на яких продавали ліки іноземного виробництва від COVID-19 та гепатиту С. Торгували на території всієї України. Замовлення відправляли поштою, а гроші отримували на банківські картки. Ці лікарські засоби незареєстровані в Україні, не пройшли необхідну сертифікацію, державний контроль та можуть бути небезпечними для життя.

У Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Львівській областях спецпризначенці провели 18 одночасних обшуків. Правоохоронці вилучили сотні упаковок препаратів іноземного виробництва гроші та інші речові докази. Організаторам схеми загрожує до восьми років тюрми. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили групу організаторів мітингу, під час якого планували провокації до Дня Героїв Небесної сотні. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві об’єктами посягання шахраїв стали квартири та земельні ділянки комунальної форми власності або власники яких померли. Про схему, яку викрили правоохоронці, розповіли у столичній прокуратурі. Лише за тиждень шахраї заволоділи правом власності на шість квартир і шість земельних ділянок у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися