На Київщині підозрюють селищного голову у змові із забудовником

Подробиці кримінальної справи розповіли у прокуратурі

У виведенні земель лісогосподарського призначення з державної власності з метою їх продажу під забудову на Київщині підозрюють селищного голову. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Підозру посадовцю у зловживанні службовим становищем повідомили працівники Бучанської окружної прокуратури. Слідчі вважають, що селищний голова розробив схему виведення земель із державної власності. У змові з іншими особами він перевів земельну ділянку лісогосподарського призначення у комунальну власність селищної ради та змінив її цільове призначення на землі житлової та громадської забудови.

Землі площею у пів гектари оцінюють у понад 3,7 мільйона гривень. Ці земельні ділянки перебували у постійному користуванні Першотравневого лісництва державного підприємства "Київська лісова науково-дослідна станція". Землю планували продати під забудову торговельними об’єктами.

"До суду подані клопотання про відсторонення від посади та застосування щодо нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у понад 100 млн грн", — заявили у Київській обласній прокуратурі.

Чи наклали арешт на земельні ділянки, поки що невідомо. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області під час спецоперації затримали учасників організованого злочинного угруповання, які спеціалізувались на масштабних оборудках із землею лісового фонду. Для продажу землі шахраї незаконно переоформлювали державні земельні ділянки на підставних осіб. За такою схемою вони вивели з державної власності понад 100 гектарів лісових угідь на території Київської області. Збитки оцінюють у понад мільярд гривень.

Нагадаємо, від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. Земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри незаконно віддали в оренду для забудови. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  

Джерело: https://t.me/press_kobl/721


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися