У Броварському районі Київщини після обстрілів окупантів є загиблі

Про наслідки обстрілів розповіли у прокуратурі

У Броварському районі Київщини у вівторок, 8 березня, окупанти обстріляли укриття мирних мешканців та відкрили вогонь по житлових будинках, внаслідок чого є жертви серед населення. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Російські окупанти обстріляли житлові будинки у селі Мокрець. Снаряд влучив у погреб, в якому знаходився 63-річний місцевий мешканець. Від отриманих поранень чоловік загинув на місці обстрілу.

У Богданівці окупанти відкрили вогонь по цивільному автомобілю, внаслідок чого загинув чоловік. Окрім того, внаслідок авіаудару, під час якого українські військові знищили ворожу ракету, її уламки впали на територію митних складів у селі Калинівка. Постраждалих немає, але митні склади згоріли.

За даними Київської обласної прокуратури, у вівторок, 8 березня, окупанти обстріляли з танку автомобіль мирних мешканців поблизу селища Шевченкове. Внаслідок обстрілу загинуло подружжя, поранена дитина. У селі Заворичі загинув чоловік та троє людей отримали поранення, згоріла церква.

У Бучанському районі Київщини ввечері, під час переходу річки Ірпінь зі сторони Гаврилівки, 10-річна дівчинка внаслідок ворожих обстрілів отримала наскрізне уламкове поранення тулуба. На теперішній час дитина перебуває у лікарні.

У селі Козаровичі Вишгородського району збройні сили РФ зі стрілецької зброї відкрили вогонь по населенню – поранено чоловіка та жінку.

Прокурори Київщини документують усі воєнні злочини, вчинені російськими окупантами. Їм інкримінують порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також, що під Броварами помітили колону білоруських військ. Бойова техніка армії Білорусі має позначку "О".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області українські військові збили чергову крилату ракету російських окупантів. Окрім того, російські окупанти нанесли авіаудар по Борисполю. По місту випустили три ракети, дві з яких збили ЗСУ, одна влучила у військову базу. Подробиці — у відеозверненні мера Борисполя.

Читайте также