В окупованих селах під Броварами знущаються з мирних мешканців

Про ситуацію розповів керівник поліції Київської області

В окупованих селах під Броварами російські загарбники знущаються з місцевих мешканців, правоохоронці отримають інформацію про численні злочини. Про це під час брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"В Броварах люди працюють у звичайному режимі, поліція на місці, місцева влада на місці, територіальна оборона є. Усі відповідні фортифікаційні спорудження є, але ми маємо проблемне питання. Це Богданівка, Шевченкове та село Перемога. Вони фактично окуповані російськими військами, звідти ми отримуємо інформацію про безчинства, скоєння злочинів, загальнокримінальних і військових злочинів, які мають міжнародний характер: знущання над місцевим населенням", — розповів Нєбитов.

Після закінчення дії посиленої комендантської години сьогодні, 17 березня, до окупованих сіл під Броварами направили автобуси для евакуації місцевих мешканців. Чи вдалося вивезти людей, поки що невідомо. "Війська РФ там є. Збройні Сили України про них знають. Знає й територіальна оборона, інші сили безпеки. Окупанти намагаються перегрупуватись, але просуватися вперед вони вже не мають бажання після гідної відсічі артилерії ЗСУ вони залишаються на своїх позиціях", — сказав Нєбитов.

Керівник поліції Київської області також подякував киянам та мешканцям регіону за сумлінне дотримання правил посиленої комендантської години. "Це дозволило Службі безпеки робити свою роботу і забезпечити повний порядок на нашій території", — зазначив правоохоронець.

Під час посиленої комендантської години, зокрема, вели боротьбу з диверсійними групами у Києві та Київській області.

"Одна з основних причин — проникнення диверсійних груп на нашу територію та ті, які почали активно діяти, або проникли раніше. Це було в контексті того, що могли бути перші спроби атаки на нашу столицю. Для того, щоб полегшити роботу територіальної оборони, Збройним Силам України та поліції, була запроваджена комендантська година", — прокоментував Нєбитов.

Нагадаємо, рішення щодо контратак Збройних Сил України ворога на Київському напрямку, ухвалене військово-політичним керівництвом, дозволили значно посилити оборону Києва. На напрямку Ірпінь, Гостомель, Немєшаєво, де був проведений якісний і ефективний артилерійський удар, ЗСУ просунулися вперед. Зараз там тривають активні бойові дії. Це фактично зруйнувало плани ворога щодо атаки на місто Київ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області українські військові знищили командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів. На Київському напрямку артилеристи ЗСУ влаштували справжнє пекло для ворожої армії.

Читайте також, що російські окупанти змінили тактику бойових дій під Києвом та мінують захоплені території по усій Київській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися