Шахрай «заробив» на обіцянці евакуювати з Києва хвору бабусю

Як мешканець Ворзеля ошукував людей

Мешканцю Ворзеля, що на Київщині, повідомили про підозру у шахрайстві під виглядом евакуаційних перевезень. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що винахідливий шахрай пропонував послуги з евакуації до безпечних місць під жіночим ім’ям. Оголошення 18-річний мешканець Ворзеля розміщував у Telegram-каналі. За допомогою в евакуації з Києва хворої бабусі до нього звернувся чоловік. Після того, як "клієнт" перерахував гроші передоплати за послуги, стареньку так ніхто й не вивіз.

У прокуратурі не називають суму коштів, які сплатив юнаку замовник евакуації. Також не повідомляється точна кількість потерпілих від шахрайської схеми. Проте відомо, що мешканцю Ворзеля оголосили підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.

Під час обшуку за місцем його проживання вилучили банківську картку, на яку переказували кошти, список "клієнтів" та інші речові докази. Правоохоронці перевіряють причетність молодика до понад десяти випадків шахрайства. Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Хлопцю загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, у Києві викрили подружжя на продажі неіснуючої військової амуніції, покупців підшукували через інтернет. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у державному підприємстві "Антонов" зробили офіційну заяву щодо збору коштів на відновлення знищеного російськими окупантами літака Ан-225 "Мрія" невідомою компанією. Фейк поширюється в інтернеті, наголосили в ДП "Антонов".

Читайте також, як у Києві викрили схему переправлення призовників за кордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися