Колаборанти з села під Броварами розстріляли двох людей

Подробиці розповіли в прокуратурі

На Київщині оголосили підозру двом мешканцям села Залісся, що під Броварами, у державній зраді та умисному вбивстві мирних мешканців. Про це розповіли у регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідством встановлено, що під час окупації села Залісся Київської області, підозрювані співпрацювали з російськими військовими. Від окупантів чоловіки отримали зброю та військову екіпіровку. Колаборантам доручили патрулювання Броварського району.

Озброєні зрадники перевіряли документи у місцевих мешканців. Щоб залякати місцеве населення, у селищі міського типу Велика Димерка вони відкрили вогонь з автоматів по двох чоловіках. Від численних поранень потерпілі померли на місці. Подвійне вбивство сталося 11 березня.

Окрім того, на Київщині повідомили про підозру у колабораційній діяльності чоловіку, який забезпечував російських окупантів їжею та речами. У селі Демидів, що у Вишгородському районі, колаборант підтримував військове вторгнення російської армії в Україну та відкрито співпрацював з окупантами.

Нагадаємо, днями на Київщині, на території Бучанського району, знайшли ще одне масове захоронення українських громадян, вбитих російськими окупантами. Подробиці та відео — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на купюрах валюти Європейського Союзу українські художники намалювали вбитих російськими окупантами українців, щоб привернути увагу до фінансування держави-терориста. Як виглядають євро з нагадуванням Євросоюзу про воєнні злочині у Бучі — дивіться фото.

Читайте також, що розповіли мешканці села Катюжанка про життя в окупації.

Джерело: https://t.me/press_kobl


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися