На Київщині затримали коригувальника ракетних атак окупантів (ФОТО)

Зрадник також шпигував за українськими військовими

В Київській області за співпрацю з російськими спецслужбами та коригування ракетних обстрілів української інфраструктури затримали мешканця Білої Церкви. Про це розповіли в Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що мешканця Білої Церкви в грудні минулого року завербував кадровий співробітник російської спецслужби. Чоловік отримав оперативний псевдонім "Тінь" і завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Російський шпигун збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Київської області. Першочергово окупантів цікавили штаби управління ЗСУ і склади з артилерійським озброєнням. Окрім того, зрадник передавав російським спецслужбах координати місцевих об’єктів критичної та енергетичної інфраструктури для підготовки серії прицільних ракетних ударів.

Контррозвідники затримали російського шпигуна при спробі збору закритих відомостей про українські військові бази. Під час обшуків за місцем його проживання вилучили мобільні телефони з доказами законспірованого листування з російськими кураторами. Окрім того, у затриманого зрадника знайшли російський паспорт та прокремлівську символіку. Чоловіку повідомили про підозру у державні зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

В Київській області підготувались до можливого наступу російських окупантів на столицю. Навколо Києва створили кілька потужних рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. Павлюк зазначив, що весь кордон України з Білоруссю облаштували суцільними завалами та мінними полями. В регіоні тривають роботи з укріплення оборонних рубежів навколо Києва на випадок повторного наступу російських окупантів з боку Білорусі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.

Читайте также