У Києві арештували майно дружини Медведчука на мільярди гривень

Що відомо про заарештовані активи

Суд наклав арешт на активи дружини підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука Оксани Марченко вартістю понад 5,6 мільярди гривень. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, заарештовані пакети по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній. Також накладено арешт на дві земельні ділянки, чотири житлових будинки у Києві та Криму і десять автомобілів.

Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах. Серед них – київські компанії "Терра-Інвест", "Укркапітал" і "Спорт-Тур", які дружина Медведчука використовувала для підривної діяльності проти України. Самій Марченко раніше повідомили про підозру у фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади.

Нагадаємо, підприємства дружини Медведчука викрили на фінансуванні російських окупантів. Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в окупованій Ялті. Ці компанії переводили мільйонні суми на рахунки російських силових структур в окупованому Криму. Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Марченко продовжила фінансувати окупантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що староста селища Озера Гостомельської громади надав російським окупантам маршрути доріг для наступу на Київ. На початку повномасштабного вторгнення в Україну зрадник підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу. Торік посадовець зорієнтував на місцевості російських окупантів під час їхнього наступу на Київ. Саме він надав росіянам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун.

Читайте також, що у київському монастирі затримали прокремлівського блогера

Читайте также