Чергову схему виїзду ухилянтів за кордон викрили у Києві (ФОТО)

Подробиці розповіли правоохоронці

У Києві викрили колишнього працівника військомату, який разом з сином організував схему незаконного переправлення призовників через кордон. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що мешканець Києва та його батько, уродженець Ростовської області РФ, який є колишнім працівником військового комісаріату у змові з іншими особами організували схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. За гроші вони обіцяли виготовити підроблені документи, які дозволяють такий виїзд в умовах воєнного стану в Україні.

Чоловікам призовного віку пропонували оформлення довідок військово-лікарської комісії, відповідно до яких "замовники" визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров’я з подальшим їх виключенням з військового обліку. Вартість виготовлення підроблених документів становила 6-7 тисяч доларів. До підробки документів з історіями захворювань та діагнозів були залучені працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також лікарі.

Після отримання грошей організаторів схеми затримали. Зараз вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів. Киянину та його сину повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших учасників шахрайської схеми.

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень.

Читайте також, як у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися