У Київській області за оформлення кредитів на військових заарештували шахрая (ФОТО)

Що відомо про шахрайську схему

У Київській області чоловіка, який підозрюється в шахрайстві з оформлення кредитів на військовослужбовців Збройних сил України, взято під варту. Про шахрайську схему розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що мешканець Кривого Рогу здобув особисті дані зниклих без вісті українських військових. На одного з них шахрай, використовуючи електронно–обчислювальну техніку та дублікат SIM-картки, оформив кредит. Потім аферист здійснив переказ грошей на власні банківські рахунки та вчинив декілька розрахунків в терміналах. Знятими коштами він розпорядився на особисті потреби. Аналогічним способом аферист оформив грошові позики, використовуючи дані близько двох десятків військових. Загальна сума кредитів становить понад два мільйони гривень.

Досудове розслідування триває. Шахраю інкримінують кілька статей Кримінального кодексу України. Мешканця міста Кривий Ріг підозрюють у шахрайстві та незаконному поводженню з боєприпасами. Чоловіка заарештували з можливістю внесення майже 1,5 мільйони гривень застави. Правоохоронці зараз встановлюють повне коло осіб, причетних до шахрайської схеми.

Нагадаємо, у Києві викрили банду шахраїв, яка діяла під прикриттям фінансової компанії з надання кредитів. Аферисти пропонували кошти під заставу нерухомості. Люди не підозрювали, що вже на етапі оформлення позики позбувалися своїх квартир або ж у яку боргову яму потрапляли. В поліції встановили понад півсотні постраждалих від дій шахраїв. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, що столичні посадовці вкрали мільйони на ремонті теплопунктів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися