У Києві підрядник вкрав на ремонті доріг мільйони (ФОТО)

Що розповіли про схему розкрадання грошей в поліції та прокуратурі

У Києві оголосили підозру у привласненні понад 120 мільйонів гривень на ремонті доріг екс-директору приватного підприємства. Подробиці розповіли в столичній поліції та у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, директор підприємства уклав договір із Службою автомобільних доріг. За контрактом, підрядник мав відремонтувати декілька сотень кілометрів траси державного значення у Київській та Житомирській областях.

Приватне підприємство виконувало ремонт доріг протягом 2018-2020 років. Експертиза виявила, що вартість ремонтних робіт доріг, які не можуть бути прийняті до експлуатації, складає понад 121 мільйонів гривень, та вказану суму підприємство одержало з бюджету неправомірно. У березні цього року вже колишнього директора фірми-підрядника, 58-річного уродженця Київської області, заарештували з альтернативою у вигляді застави в шість мільйонів гривень.

Арештованому на два місяці підприємцю оголосили про підозру у привласненні, розтраті майна, заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та у протидії законній господарській діяльності. Чоловікові загрожує до 12 років тюрми. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на автомобільній дорозі Київ – Вишгород – Десна – Чернігів тимчасово закрили рух мостом через ремонтні роботи. На час перекриття мосту на трасі Київ – Чернігів в Службі автомобільних доріг у Київській області оприлюднили схему об’їзду. 

Нагадаємо, у Києві планують завершити будівництво з’їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну до кінця липня цього року. Дарницький міст, збудований у 2010 році, з трьома смугами у двох напрямках має суттєвий резерв пропускної здатності і зможе розвантажити сусідні Південний та Міст Патона, які постійно стоять у заторах.

Читайте також, що під час будівництва Подільського мосту у Києві вкрали десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися