У Києві злочинне угруповання налагодило збут наркотиків та боєприпасів (ФОТО)

У столиці судитимуть організовану групу наркоділків

У Києві судитимуть організоване злочинне угруповання, яке збувало амфетамін, кокаїн та боєприпаси. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року уродженець Полтавської області організував та очолив стійку злочинну організацію для отримання доходів від незаконного збуту амфетаміну, кокаїну, вибухових пристроїв та боєприпасів у Києві. До складу угруповання входило троє осіб. З ними співпрацювали ще двоє осіб.

Організатор координував діяльність співучасників, визначав їхні ролі та завдання, організував та утримував нарколабораторію для виготовлення психотропних речовин і керував "виробничим" процесом. Він також вів "фінансову бухгалтерію" та розподіляв отримані гроші між фігурантами.

Інші учасники злочинної групи підшукували потенційних покупців, збували заборонені речовини та слідкували за тим, щоб виробництво в нарколабораторії було безперебійним.

За місяць зловмисники заробляли близько 400 тисяч гривень.

Під час документування правопорушень поліцейські провели чотири оперативні закупки, під час яких придбали 500 грамів амфетаміну, 15 грамів кокаїну, набої до автоматичної зброї калібру 5х45 та гранату Ф-1.

За результатами обшуків вилучено лабораторне обладнання, прекурсори, психотропні речовини та боєприпаси, готові до продажу.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в Києві поліція викрила ділків, які продавали прекурсори та обладнання утримувачам нарколабораторій. Серед пропонованих ними товарів - лабораторне обладнання, різні прекурсори та реактиви для синтезу наркотичних і психотропних речовин.

Читайте также