У Києві за привласнення грошей іноземних волонтерів затримали шахрая (ВІДЕО)

Подробиці розповіли в столичній поліції

У Святошинському районі Києва затримали шахрая, який привласнював кошти іноземних волонтерів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної поліції.

За даними відомства, до правоохоронців звернувся іноземець, засновник та директор волонтерської асоціації для допомоги Україні. Він заявив, що його ошукали на продажі амуніції. Поліцейські та працівники прокуратури встановили, що до шахрайської схеми причетний раніше не судимий 28-річний уродженець Луганської області.

Слідчі з’ясували, що аферист представився волонтером та почав співпрацювати з благодійним фондом, який закупляв для нього іноземну військову амуніцію за собівартістю. Увійшовши в довіру, чоловік збільшив обсяги замовлень, проте замість розрахунку, скидав партнерам підроблені платіжні квитанції, не проводивши жодних операцій. Таким чином шахрай ошукав директора волонтерської асоціації на майже пів мільйона гривень.

За місцем проживання шахрая та в його автомобілі провели обшуки. Правоохоронці вилучили гроші, квитанції, частину замовленої амуніції та інші речові докази. Також поліцейські вилучили зброю та набої до неї, вид та походження яких встановлять після експертизи. Чоловіку повідомили про підозру у шахрайстві. Йому загрожує до восьми років тюрми.

судитимуть керівників відомої мережі магазинів військового спорядження. Обвинувальний акт відносно двох підприємців, викритих на організації схеми продажу гуманітарної допомоги для ЗСУ та порушенні порядку міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, скерували до суду.

Нагадаємо, у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, як у Києві затримали дезертира зі Служби безпеки України.

Читайте также