У Києві оголосили в розшук серійну шахрайку (ФОТО)

Що розповіли правоохоронці про злочини

У Києві розшукують серійну шахрайку, яка входить у довіру до пенсіонерів з вигаданою історією про лікування їх родичів від онкохвороб та видурює у них гроші. Подробиці розповіли в столичній поліції, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, за такою схемою у столиці зафіксовано декілька епізодів розшукуваної шахрайки. Також відомо, що ця жінка ошукувала мешканців Одеси.

До столичної поліції звертались кияни із заявами про вчинення щодо них шахрайських дій. Заявники розповіли, що до них зверталась жінка та повідомляла про те, що їх родичі захворіли на онкологічну хворобу і на їх лікування терміново потрібні гроші.

В поліції Києва оприлюднили прикмети та фото розшукуваної шахрайки:

·       вік 35-40 років, худорлявої тілобудови, обличчя кругле, світле волосся;

·       зріст приблизно 165-170 сантиметрів;

·       розмовляє здебільшого російською мовою, може носити окуляри;

·       пересувається лише наземним громадським транспортом.

Відносно жінки розпочаті кримінальні провадження за статею 190 Кримінальної кодексу України – шахрайство. Їй може загрожувати до 12 років тюрми. Поліцейські закликали громадян, які також потерпіли від дій шахрайки, або тих, хто володіє будь-якою інформацією про її перебування, обов’язково звернутися до поліції чи зателефонувати за номером 102 або (066) 989-25-44.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за незаконний продаж гуманітарної допомоги для Збройних сил України судитимуть керівників відомої мережі магазинів військового спорядження. Обвинувальний акт відносно двох підприємців, викритих на організації схеми продажу гуманітарної допомоги для ЗСУ та порушенні порядку міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, скерували до суду.

Нагадаємо, у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, як у Києві затримали дезертира зі Служби безпеки України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися