Під Києвом зрубали ліс і почали незаконне будівництво котеджу

Що відомо про рейдерське захоплення земель

На території пам'ятки природи "Урочище Ярове" під Києвом незаконно зрубали ліс і почали незаконне будівництво котеджу. Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, по допомогу до КЕКЦ звернувся Київський лісгосп. Ділянка лісу Ірпінського лісництва була незаконно приватизована під будівництво котеджу. Наприкінці березня там почали розчистку території під будівництво. Після заяви КЕКЦ прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконної забудови у заповідному "Урочищі Ярове"

"Ми порушили це питання перед правоохоронними органами. Днями до нас надійшла відповідь зі Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора України. У ньому сказано, що за нашим зверненням по факту незаконної забудови природного заповідного об'єкту "Урочище Ярове" прокуратура порушила кримінальну справу", — розповіли у Київському еколого-культурному центрі.

Екологи подякували Спеціалізованій екологічній прокуратурі Офісу Генерального прокурора України за оперативне реагування на інформацію про забудову заповідного "Урочище Ярове".

Нагадаємо, у Києві розірвали договори оренди землі з забудовником, який планував зруйнувати пам’ятки архітектури і звести готель на схилах Дніпра. Земельні ділянки на Володимирському узвозі входять до буферної зони Софійського собору та Києво-Печерської лаври. Мова йде про землю, де розташовані будинки №4 та №6. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура підтвердила в суді право держави на землі на території Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області. Землі площею у 172 гектари перебували в постійному користуванні Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України. Однак за позовом громадської організації суд визнав незаконним і скасував державний акт на право постійного користування землею за інститутом.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися