На Київській митниці службовий собака виявив наркотики в цукерках (ФОТО)

Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил

Службовий собака митниці спрацював на наркотики в цукерках та картриджах для вейпів. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Бельгійська вівчарка Харді, що несе службу в Київській митниці, спрацювала на два міжнародних експресвідправлення з майже ідентичним вмістом – жувальними цукерками, картриджами та рідиною до електронних сигарет.

Ці товари прямували зі США в Україну, до міст Київ та Івано-Франківськ.

За документами, отримувачам пересилалися інгалятор та картриджі для вейпу.

Загалом у двох відправленнях митники виявили 18 упаковок з жувальними цукерками та картриджами і рідиною до електронних сигарет з надписами, які свідчили про вміст у них заборонених речовин. Відтак було прийнято рішення відправити виявлене на експертизу.

Як визначили фахівці, у складі цукерок, картриджів та рідини виявлено особливо небезпечні психотропні та наркотичні засоби, обіг яких в Україні заборонено – тетрагідроканабінол, екстракт та смолу канабісу.

Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил. Цукерки, картриджі та рідину вилучено. Матеріали справ митниця скерує до суду.

Нагадуємо, що столична митниця викрила незаконну схему експорту зернових на суму близько 1 мільйона гривень до Румунії. Київська компанія, що експортує насіння соняшнику з України, використала підроблені документи про походження насіння соняшнику для зменшення вивізного мита.

Читайте также