Загибель людей біля укриття в Києві: нові подробиці справи

Фігурантам, які причетні до загибелі людей біля укриття, обрано запобіжні заходи

Суд обрав запобіжні заходи чотирьом фігурантам, причетним до загибелі людей біля укриття в Києві. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та заступника директора з технічних питань суд постановив відправити під цілодобовий домашній арешт.  Охоронець лікарні залишатиметься під вартою без можливості внесення застави.

Трагедія сталася у Деснянському районі Києва. Три людини, в тому числі дев'ятирічна дитина, загинули біля укриття під час масованого обстрілу столиці.

На місці події слідчі знайшли ключі для відкриття укриття з обох сторін. Пізніше правоохоронці увійшли до бомбосховища і підтвердили, що вхідні двері дійсно були замкнені.

Трьох фігурантів справи помістили під цілодобовий домашній арешт на час слідства за службову недбалість з тяжкими наслідками. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п'яти років.

Охоронця лікарні утримуватимуть під вартою. Слідчі кваліфікували його дії як залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.


Як повідомлялося раніше, внаслідок російського ракетного удару по столиці в ніч на 1 червня 2023 року загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Громадяни намагалися потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі столиці, але двері були зачинені. Трьом посадовцям та охоронцю медичного закладу було повідомлено про підозру за фактом недопуску громадян до укриття в Києві.

Читайте также