Масштабну схему незаконного відшкодування ПДВ викрили у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Як наживались на інвалідності ділки у столиці та області

У Києві викрили масштабну схему незаконного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) та оголосили підозри учасникам угруповання. Про це розповіли в Національній поліції України, передають "Коментарі".

Згідно з податковим законодавством України підприємства, на яких працюють особи з інвалідністю і які безпосередньо беруть участь у виробничій діяльності, звільняються від сплати ПДВ та податку на прибуток. Однак ділки перетворили цю пільгу на "заробіток". Низка підприємств подавали фіктивні звіти до державних органів про працівників, які мають інвалідність, а потім — заяви про відшкодування ПДВ. За такою схемою встигли "заробити" на відшкодуванні ПДВ понад 55 мільйонів гривень.

Слідство встановило причетність до схеми незаконного відшкодування ПДВ десятьох осіб. Усім їм оголосили підозри. Серед підозрюваних – колишні посадовці столичної податкової служби, керівники комерційних структур, депутат однієї з районних рад Київщини, адвокат, мешканці Києва та області.

у Подільському районі Києва привласнили велику недобудову. Вартість об’єкта незавершеного будівництва оцінюють у 200 мільйонів гривень. Аферисти на підставі підроблених документів зареєстрували за фізичною особою право власності на недобудову, розташовану по проспекту Георгія Гонгадзе у Києві. Цей об’єкт загальною площею понад 3600 квадратних метрів є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдальнь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бориспільському районі Київської області заарештували майно дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука Оксани Марченко. Мова йде про земельні ділянки площею 9,5 гектарів та базу мисливства та риболовлі площею понад три тисячі квадратних метрів. Таким чином прокуратура ініціювала передачу в управління державного агентства АРМА майна дружини Медведчука вартістю понад 303 мільйони гривень.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.

Читайте также