У Києві посадовці привласнили мільйони, виділені на карети швидкої допомоги

Повідомлено про підозру посадовцям КО "Київмедспецтранс"

У Києві повідомлено про підозру восьми учасникам схеми, включаючи трьох посадовців КО "Київмедспецтранс", за фактом привласнення понад 12,6 мільйонів гривень, виділених на карети швидкої медичної допомоги. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, посадовці КО "Київмедспецтранс" (двоє заступників керівника та начальник відділу) та директори п'яти товариств організували схему з привласнення бюджетних коштів, виділених КМДА для забезпечення міста каретами швидкої медичної допомоги. Через фіктивні підприємства учасники схеми отримували перемогу у закупівлях автозапчастин та постачали їх комунальному об'єднанню за завищеними цінами.

Було проведено 16 закупівель запчастин для карет швидкої медичної допомоги, при чому ціни на ці запчастини були завищені на загальну суму понад 12,6 мільйонів гривень. 

З метою приховування злочину посадовці "Київмедспецтранс" ініціювали проведення експертизи, де були представлені підроблені документи. Крім того, службовці КО "Київмедспецтранс" забезпечили безкоштовний ремонт особистих автомобілів експертам на своїй базі за надання правильного висновку.

Слідчі дії в рамках кримінального провадження продовжуються.

picture

Нагадуємо, що на Київщині прокуратура забезпечила повернення державі 267 гектарів земель лісогосподарського призначення, що мають вартість понад 900 мільйонів гривень. Прокуратура довела у суді, що юридична особа незаконно набула право власності на лісові землі на території Кожанської селищної територіальної громади, порушивши вимоги земельного та лісового законодавства.
Також у Києві шахраї заволоділи будівлями та укриттями державного підприємства одного з міністерств України. Один з організаторів схеми був посадовою особою державного підприємства та підшукав нерухомість, яка не використовувалась у діяльності цього підприємства. Інші учасники злочинної групи підробили документи від імені колишнього директора держпідприємства. Це дозволило відчужити державне майно та оформити нерухомість на підставних осіб для подальшого перепродажу.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

15 липня 2023, 23:00

В военкомат их (хотя откупятся )

Опанас

15 липня 2023, 16:04

Враховуючи , що під час війни, по десятці не менше з КОНФІСКАЦІЄЮ.

Василь

15 липня 2023, 15:57

Пора Вищу міру! Бо розікрадуть все!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися