У Києві викрили учасників злочинної схеми заволодіння землями: що відомо

Серед фігурантів - двоє організаторів, виконавець та приватний нотаріус

Столичні слідчі повідомили про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми, які незаконно заволоділи земельною ділянкою в Києві. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Слідчі викрили групу осіб, яка здійснила незаконне заволодіння земельною ділянкою на вулиці Інженера Бородіна в Дніпровському районі Києва. Чотирьом фігурантам, серед яких два організатори, виконавець та приватний нотаріус, оголошено про підозру у шахрайстві та використанні підроблених документів.

За даними кримінального провадження, спільники використали підроблене рішення Київської міської ради про відведення земельної ділянки із подальшою реєстрацією права власності на неї з боку зацікавлених осіб. За допомогою підроблених документів вони переоформили земельну ділянку на себе та передали її в приватну власність фіктивного підприємства. Земельна ділянка була поділена на дві та відчужена на користь підставної юридичної особи з метою у подальшому перепродати землю реальним покупцям.

Завдяки діям правоохоронців, земельну ділянку площею 0,08 гектарів, вартістю понад 2,5 мільйона гривень, повернуто у власність територіальної громади Києва.

Зловмисникам, яким оголошено про підозру у шахрайстві та використанні підроблених документів, загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в Києві директор будівельної компанії отримав підозру у привласненні коштів на ремонті укриття в інтернаті. Столичні слідчі повідомили про підозру директору будівельної компанії, який зобов'язувався провести ремонт у бомбосховищі одного з державних інтернатів, але замість цього підробив документи та привласнив частину коштів.

Також на Київщині прокуратура забезпечила повернення державі 267 гектарів земель лісогосподарського призначення, що мають вартість понад 900 мільйонів гривень. Пред’явлення позову про повернення земель було обґрунтовано фактом використання підробних правовстановлюючих документів при реєстрації права приватної власності на спірні землі.  Прокуратура довела у суді, що юридична особа незаконно набула право власності на лісові землі, порушивши вимоги земельного та лісового законодавства.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися