У Києві відстояли вирок зраднику, який здав ворогові позиції ЗСУ

Киянина засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду

Прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок киянину, який здав ворогові позиції ЗСУ. Чоловіка засуджено до 15 років ув’язнення за державну зраду. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

22 серпня за принципової позиції Київської міської прокуратури Київським апеляційним судом залишено в силі вирок Солом’янського районного суду міста Києва, яким киянина засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду в умовах воєнного стану. 

Прокурором у суді доведено, що мешканець Києва після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну створив телеграм-канал, у якому поширював текстові повідомлення та статті антиукраїнського характеру. Серед користувачів цього телеграм-каналу були представники збройних сил країни-агресора.

У березні 2022 року обвинувачений розмістив через свій телеграм-канал інформацію про місце дислокації військової техніки та підрозділів ЗСУ на території столиці. У подальшому ворог з "Градів" та "Смерчів" неодноразово здійснив обстріли цих підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та ще четверо отримали тілесні ушкодження.

Чоловіка затримали у березні 2022 року. 6 лютого 2023 року Солом’янський районний суд міста Києва засудив його до 15 років ув’язнення.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області в Ірпені відкрили скульптуру про спротив російській агресії. До 32-ої річниці Незалежності України в Ірпені відкрили скульптуру "Спротив" на вулиці Шевченка, 7. Автор скульптури Борис Крилов присвятив свій витвір мистецтва всім жителям України, які чинили і чинять спротив російській агресії.  Скульптура має надпис-присвяту: "Відважним мешканцям Ірпеня, які у лютому – березні 2022 року зупинили російського агресора на шляху до столиці України – Києва".

Нагадуємо, що в Києві правоохоронці затримали двох дівчат, які танцювали на могилах українських захисників. Поліцейські затримали сестер упродовж години після того, як отримали на них орієнтування. Дівчата прийшли на Лісовий цвинтар і вирішили "вшанувати пам'ять загиблих захисників", влаштувавши танці на їхніх могилах. Відповідний відеоролик був опублікований у Instagram. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Дівчатам загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Також правоохоронці Києва затримали "знахарку", яка ошукала пенсіонерку. Зловмисниця виманила у жінки 1450 євро та 5000 гривень під приводом нетрадиційного методу лікування.

Читайте также