Київські митники вилучили ордени СРСР, задекларовані як електрочайник

Відправник задекларував нагороди СРСР неналежним чином, на що звернули увагу співробітники Київської митниці

Київські митники упередили міжнародне пересилання посилок із 15 орденами зразка СРСР, які були задекларовані неналежним чином. Про це інформує прес-служба столичної митниці, повідомляють "Коментарі".

Відомо, що відправник із Дніпра надсилав ордени до Китаю, зазначаючи в документації, що це електрочайник. А відправник із Сум пересилав радянські ордени до Литви з подальшою декларацією "нагрудні знаки".

У загальній сумі було переслано 15 орденів-нагород зразка СРСР, серед них: 11 орденів Вітчизняної війни, 3 ордени Червоної Зірки, та "Знак Пошани". Окрім нагрудних нагород, також було упереджено пересилання 2 орденських книжок.

Всі предмети були вилучені митниками та в подальшому передані на дослідження до спеціалізованої лабораторії з метою ідентифікації предметів та встановлення їхніх загальних характеристик. Пізніше експертами було визначено їхню справжню природу та виготовлення із золота та срібла, експерти підтвердили їхнє походження як державних нагород СРСР.

Цей випадок підкреслює серйозність порушення митних правил, оскільки пересилання нагород у міжнародних поштових відправленнях не передбачено.

Відправники намагалися обійти законодавство, замаскувавши цінність відправлень. Згідно зі ст. 473, ордени були вилучені за порушення митних правил.

З історичних джерел відомо, що орденами Вітчизняної війни нагороджували військових Червоної Армії, війська НКВС та інших військових формувань, орден "Знак Пошани" відзначав внесок громадян у розвиток об'єднань та підприємств, а орденом Червоної Зірки нагороджувалися співробітники органів державної безпеки та інші громадяни СРСР. Нагороди несуть не лише матеріальну цінність, а й історичне значення, що робить їх важливими об'єктами національної спадщини.

Нагадаємо, що раніше У Києві було викрито працівницю військово-лікарської комісії, яка за грошову винагороду допомагала ухилянтам уникнути мобілізації. 


Читайте также