У Києві на будівництві спорткомлексу вкрали мільйони гривень

Що відомо про схему привласнення коштів

У Києві судитимуть директора підрядної організації за привласнення майже десяти мільйонів гривень під час реконструкції спортивного комплексу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, комунальне підприємство "Спортивний комплекс" та приватне підприємство у 2020 році уклали договір на виконання робіт по об’єкту "Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва". Керівник підрядної організації вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт. В документах він вказав, що роботи виконані у повному обсязі. На цій підставі на рахунки підрядника перерахували понад 22 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Експертиза встановила, що обсяги виконаних робіт завищені майже вдвічі. Збитки столичному бюджету оцінили у близько 10 мільйонів гривень. Наразі скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

Нагадаємо, у Києві через обвал конструкцій Дегтярівського мосту провели обшуки в профільному департаменті КМДА, комунальної корпорації "Київавтодор" та у підрядників. Слідчі дії проводять за фактом привласнення бюджетних коштів під час реконструкції мосту по вулиці Дегтярівській та вулиці Довженка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві судитимуть директора КП "Спецжитлофонд" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Слідство встановило, що між КП "Спецжитлофонд" та приватним підприємством був укладений договір підряду щодо будівництва житлового будинку на перетині вулиць Мілютенко та Шолом-Алейхема у Деснянському районі Києва. Отримавши попередню оплату, підрядник лише частково виконав обумовлені договором будівельні роботи та у визначений договором спосіб невикористані грошові кошти замовнику не повернув. Це призвело до збитків столичному бюджету у 21 мільйон гривень. 

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися