Недбалість столичного посадовця обійшлася Києву у десятки мільйонів

Що розповіли про справу в прокуратурі

У Києві скерували до суду обвинувальний акт відносно директора комунального підприємства "Спецжитлофонд" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Слідство встановило, що між КП "Спецжитлофонд" та приватним підприємством був укладений договір підряду щодо будівництва житлового будинку на перетині вулиць Мілютенко та Шолом-Алейхема у Деснянському районі Києва.

"Отримавши попередню оплату, підрядник лише частково виконав обумовлені договором будівельні роботи та у визначений договором спосіб невикористані грошові кошти замовнику не повернув", — зазначили у столичній прокуратурі.

Потім на підставі додаткової угоди сторони домовилися про розірвання договору. На момент розірвання договору прострочена заборгованість підрядника перед КП "Спецжитлофонд" по отриманій попередній оплаті становила понад 21 мільйон гривень. З грудня 2017 року по теперішній час директор КП "Спецжитлофонд" не вживав жодних заходів для стягнення вказаної заборгованості з підрядника та не подавав цивільні позови, строк позовної давності по яких сплив, та як наслідок, право вимоги втрачено. Це призвело до збитків столичному бюджету у 21 мільйон гривень. Обвинуваченого відсторонили від займаної посади.

Нагадаємо, директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роману Ткачуку повідомили про чергову підозру через розтрату коштів на системі оповіщення. Посадовця КМДА підозрюють у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі Києва. Збитки оцінюють у майже 10 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці, знищено через забудову. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися