На Київщині за фінансування тероризму затримали бізнесмена (ФОТО)

Що відомо про масштабну схему

У Київській області бізнесмена, який перерахував бойовикам "ДНР" понад 15 мільйонів гривень. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, затримали генерального директора ливарного заводу з окупованої Макіївки на Донеччині. Напередодні повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну бізнесмен перерахував до "бюджету" бойовиків десятки мільйонів гривень. Після захоплення Макіївки у 2014 році підприємець продовжив займатися бізнесом в окупованій частині регіону. Завод продавав обладнання в Україну через підставні фірми. За документами, товар йшов із Таганрогу, але фактично завозився з Макіївки через Ростовську область.

Викрили й спільників бізнесмена у Києві, Вінниці, Житомирі, Дніпрі та Запоріжжі. Учасники схеми створили мережу підконтрольних підприємств у Вінницькій, Житомирській, Київській, Дніпропетровській та Запорізькій областях та в Росії. Велику частину одержаного "прибутку" ділки перераховували до "бюджету ДНР" як сплати "податків". Організатор схеми до 24 лютого 2022 року виїхав на Київщину, де намагався "залягти на дно". Затриманому бізнесмену повідомили про підозру у фінансуванні тероризму. Йому загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Одесі затримали іноземця, який замовив вбивство власника стоматологічного бізнесу у Києві та його родини. Подробиці спецоперації силовиків можна подивитись на відео.

Нагадаємо, у Києві чоловік вбив пенсіонера та заховав його тіло у ванній. Підозрюваний в умисному вбивстві понад десять років доглядав за підопічним, отримуючи гроші від його родичів, які перебувають за кордоном. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Борисполі педофіл вкрав дитину та намагався її зґвалтувати.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9914


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися