У Києві за неякісну форму для ЗСУ судитимуть директора швейної фабрики (ФОТО)

Що відомо про кримінальну справу

У Києві за постачання неякісного форменого одягу для Збройних сил України судитимуть директора швейної фабрики. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, торік між військовою частиною та швейною фабрикою уклали договори на поставку форменого одягу для військових підрозділів Сил територіальної оборони Збройних сил України. Підрядник мав поставити вітровологозахисні та утеплені зимові куртки, а також літні польові костюми. Ціна контракту становить понад 35 мільйонів гривень.

Слідство встановило, що скориставшись нагальною потребою у забезпеченні українських військових одягом, компанія отримала спочатку передоплату у сумі понад п’ять мільйонів гривень, а згодом решту коштів. Експертиза встановила, що поставлені швейною фабрикою товари виявилися неналежної якості. Військова форма не відповідала технічним умовам та не може використовуватися за призначенням.

Наразі до суду скерували обвинувальний акт відносно директора швейної фабрики за фактом заволодіння коштами військової частини, які виділялися на закупівлю форми для українських військових. Матеріали щодо інших можливих співучасників злочину виділені в окреме кримінальне провадження. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві закрили наркобізнес з мільйонними прибутками. Організували виготовлення та збут наркотиків на території Київської області троє мешканців регіону. Один із них контролював процес та отримував гроші, інший займався доставкою, а третій працював лаборантом. Продавали наркотики оптовими партіями через посилки або через закладки не тільки у Київській області, а й в різних регіонах України.

Нагадаємо, столична поліція розслідує ДТП, у якій загинув військовослужбовець. Аварія сталася вночі на блокпосту при в’їзді до Києва. Водій автомобілю Honda рухався в напрямку Броварського проспекту. В умовах туману попереду побачив вантажний автомобіль та різко загальмував. Не впорався з керуванням та виїхав у крайню праву смугу для руху, де збив військового. Подробиці ДТП — за посиланням.

Читайте також, що у Києві та Київській області планували низку терактів.

Читайте также