Судового експерта у Києві судитимуть за розкрадання мільйонів на "швидких"

Що відомо про корупційну схему привласнення бюджетних коштів

Столичних посадовців комунальної організації "Київмедспецтранс" та директорів низки підприємств підозрювали у розкраданні мільйонів на "швидких". Про схему розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у кримінальному провадженні про заволодіння мільйонами гривень бюджетних коштів було повідомлено про підозру десятьом учасникам організованої групи. Гроші були виділені за закупку запчастин для машин швидкої медичної допомоги.

Серед підозрюваних:

·       директор, два заступника, начальник служби матеріально-технічного забезпечення комунального об’єднання;

·       п’ять директорів підконтрольних підприємств та ще однин учасник, який контролював їх діяльність.

Слідство встановило, що службові особи КО "Київмедспецтранс" організували схему з привласнення бюджетних коштів, виділених Київською міською державною адміністрацією для надання послуг у сфері забезпечення Києва каретами швидкої медичної допомоги. Ці посадовці у співучасті з директорами п’яти фірм та одного підприємця створили мережу підконтрольних підприємств, які отримували перемогу у закупівлях автозапчастин до автомобілів швидкої медичної допомоги. Потім фірми постачали їх комунальному об’єднанню за завищеними цінами.

Загалом встановлено факти проведення 22 закупівель електричного обладнання та запчастин для карет швидкої медичної допомоги за завищеними цінами. Товарознавча та судова економічна експертизи оцінили завищення цін на суму понад 12,6 мільйонів гривень.

Фігуранти кримінальної справи для ухилення від відповідальності організували проведення завідомо неправдивих експертиз щодо вартості запчастин та відсутності завданих збитків. Для отримання "потрібного" висновку експертизи учасники схеми залучили судового експерта, який за винагороду у формі безоплатного ремонту свого автомобіля на базі ремонтних майстерень КО "Київмедспецтранс", погодився надати такий висновок.

"Після повідомлення експерту про підозру, останній пішов на  співпрацю зі слідством, повністю визнав свою вину та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Згідно умов угоди під час судового розгляду експерт має надати викривальні покази відносно злочинної діяльності керівництва КО "Київмедспецтранс", — заявили у Київській міській прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт відносно експерта разом із угодою направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин організував крадіжку обладнання з філії підприємства критичної інфраструктури. Четверо фігурантів кримінальної справи вночі винесли зі складських та виробничих приміщень заводу запчастини до спецтехніки з вмістом дорогоцінних металів на 4,4 мільйонів гривень. Учасники оборудки ретельно готувалися до цього. Вони відстежували маршрути руху охорони промислового об'єкта та вивчили розташування камер нагляду.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області легковий автомобіль зіткнувся із шкільним автобусом. ДТП сталася сьогодні, 1 листопада, у Великій Димерці. Водій автомобіля Lanos рухався по вулиці Бобрицька, де врізався у припаркований шкільний автобус. Подробиці та фото з місця ДТП — за посиланням.

Читайте також, як у Київській області розкрили замах на вбивство.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися