Нерухомість Київської курортної бальнеолікарні привласнили у столиці

Що відомо про схему рейдерського захоплення державного майна

У Києві судитимуть заступника голови Федерації профспілок, який організував відчуження нерухомості Київської курортної бальнеолікарні. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, до суду скерованоо обвинувальний акт стосовно заступника голови Федерації профспілок України, який також обіймає посаду голови наглядової ради ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Посадовцю інкримінують розтрату державного майна в особливо великих розмірах.

"Обвинувачений організував відчуження об’єкту нерухомого майна – Київської курортної бальнеолікарні площею понад 11,6 тисяч квадратних метрів. Згідно висновку судової оціночно-будівельної експертизи загальна вартість відчуженого державного майна становить понад 138 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора України.

Окрім цього, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного привласнення та відчуження курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів посадовими особами Федерації професійних спілок України, ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", ПрАТ "Укрпрофтур" та інших підконтрольних їм юридичних осіб.

Нагадаємо, у 2024 році заплановані надходження до державного бюджету від продажу об’єктів великої приватизації на рівні чотирьох мільярдів гривень. Подробиці розповіли у Фонді державного майна України. Вже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 об’єктах великої приватизації. Серед них — кілька столичних підприємств. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення університету площею 145,8 квадратних метрів вартістю 3,3 мільйонів гривень приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності Це є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом. Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого

Читайте також, у Києві знешкодили рейдерську банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес.

Читайте также