У столиці викрили учасників банди, які відібрали квартири у киян (ФОТО)

Що відомо про махінації з нерухомістю

У Києві викрили учасників злочинної організації, які відібрали квартири у мешканців столиці. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що схему налагодили адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та цивільні особи. Загалом викрито тринадцять учасників злочинної оборудки, які привласнювали нерухоме майно киян. Серед потерпілих – двоє військових, люди похилого віку та неповнолітні-спадкоємці померлих боржників.

"Потерпілі брали у банку іпотечні кредити, предметом яких були квартири у Києві. Під час ліквідації фінансових установ спеціально створене учасниками незаконної оборудки комерційне підприємство викупило залишки за кредитними договорами, не сповістивши позичальників про зміну іпотекодержателя, графіки та строки погашення кредитів", — розповіли в Офісі генпрокурора України.

Задля створення підстав стягнення предмету іпотеки учасники схеми підробляли документи від імені банківських установ та поштових відділень щодо інформування про набуття права вимоги та свої наміри здійснити реалізацію житла. Також підробляли звіти про оцінку квартир, а їх вартість умисно занижували. Ці документи використали під час укладання угод купівлі-продажу іпотечного майна між собою. У такий спосіб переоформили квартири на своїх близьких родичів.

Після махінацій з документами представники силового блоку банди виселяли потерпілих з їхніх квартир, у тому числі шляхом застосування фізичної сили. Протягом 2017-2023 років злочинна організація заволоділа щонайменше 16 квартирами киян. Заподіяна шкода складає майже 40 мільйонів гривень. Керівнику та учаснику злочинної організації обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, решті – заставу і домашній арешт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали агента російських спецслужб, який скоригував ракетні удари по столиці. Чоловіка завербували в Росії та відправили в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності. Також шпигун розвідував локації штабів та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки Збройних сил України на території Києва та Житомирської області. Подробиці про спецоперацію — за посиланням.

Нагадаємо, що у Києві викрили працівницю українського посольства на допомозі нелегалам з терористично ризикових країн Азії з переїздом до Євросоюзу. За гроші вона пропонувала іноземцям незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього оформлювала візи для в’їзду до України як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої "послуги" становила до трьох тисяч доларів з одного нелегала.

Читайте також, що у Києві побили та пограбували підприємця на мільйони гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися