У Києві аферист ошукав пенсіонерку на сотні тисяч гривень

Що відомо про шахрайську схему

У столиці шахрай ошукав пенсіонерку на сотні тисяч гривень за схемою "ваш родич потрапив у ДТП". Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця Харкова за обвинуваченням у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що завдало істотної шкоди в період воєнного стану. Обвинувачений зі співучасниками, використовуючи схему "ваш родич потрапив у ДТП" ошукали 86-річну пенсіонерку з Києва.

"Зловмисники зателефонували на стаціонарний телефон потерпілій та повідомили, що її племінниця потрапила в аварію та терміново потрібні кошти на операцію. Пенсіонерка зробила все, що їй наказали і передала понад 219 тисяч гривень чоловіку, який прийшов до її помешкання", — розповіли у столичній прокуратурі.

Лише після того, як літня жінка, віддала гроші, вона зателефонувала родичам та зрозуміла, що її ошукали. Одного афериста вдалося затримати. Ним виявився 25-річний мешканець Харкова, раніше судимий за зберігання наркотиків. Шахрая заарештовано. Йому загрожує до п’яти років тюрми. Слідство триває.  

Нагадаємо, у Києві стався вибух у приватному будинку в Подільському районі столиці. Внаслідок надзвичайної події загинув власник будинку. Це мешканець столиці. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фастівському районі Київської області сталася пожежа на території ПАТ "Мотовилівський меблевий комбінат". Горіла будівля меблевого цеху у селищі міського типу Борова. Вогонь на площі 2400 квадратних метрів гасили десять годин.

Читайте також, як у Києві затримали коригувальника ракетних атак на столицю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися