У Київській області привласнили землю військової частини

Що відомо про судову тяганину

Міністерство оборони України повернуло у свою власність 10 гектарів земель у Київській області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Київський апеляційний суд ухвалив рішення повернути Міністерству оборони України ділянку, на території якої розташована військова частина. Ринкова вартість цієї землі становить близько 100 мільйонів гривень. Земля була привласнена у 2016 році.

"За часів СРСР там були прокладені кабельні лінії зв'язку та живлення військового містечка, які донині використовуються військовою частиною при відсічі збройної агресії. Однак у 2016 році 20 гектарів земель оборони протиправно вивели зі сфери управління оборонного відомства. Після повернення Міністерству оборони 10 гектарів з цих земель триває робота над поверненням решти території", — розповіли у відомстві.

Для покарання винних посадових осіб Головне слідче управління Національної поліції України за сприяння оборонного відомства проводить розслідування у цій справі. Станом на зараз сімом особам, причетним до відчуження земель, оголошено підозру у вчиненні злочинів за статтями 364 та 366 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, будівлю готелю "Колос" у Києві та ще декілька об’єктів нерухомості у Житомирі виставили на приватизацію як єдиний майновий комплекс. Аукціон відбудеться у 2024 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фонд державного майна України оголосив про приватизацію великого державного підприємства, розташованого в центрі Києва. Мова йде про продаж ЄМК ДП "Дніпро". Загальна площа нежитлових приміщень становить 784,8 квадратних метрів. Ця будівля належить до пам’яток культурної спадщини. У 1908-1914 роках у ній містилася літературно-художня організація "Український клуб". Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як мільярдну схему на закупівлі артснарядів провернули у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися