У Києві на хабарі впіймали посадовця Фонду державного майна

Що відомо про затримання хабарника

У столиці затримали начальника управління регіонального відділення Фонду державного майна України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на поліцію Києва.

За даними відомства, посадовець обіцяв підприємцям відшукати приміщення під оренду, сприяти під час тендеру, в укладанні договору та невтручання в подальшу роботу. Очільник управління орендних відносин одного з регіональних відділень Фонду державного майна України вимагав хабар за надання в довгострокову оренду нерухомості на території його відповідальності. Свої "послуги" оцінив у тисячу доларів.

"Використовуючи своє службове становище, правопорушник успішно реалізував корупційну схему. Правоохоронці затримали його щойно посадовець отримав обумовлену неправомірну вигоду у розмірі однієї тисячі доларів США від приватного підприємця столичного регіону за здачу в оренду приміщення під заклад громадського харчування", — розповіли в поліції Києва.

Затриманому повідомили про підозру в одержанні хабаря. Очільнику управління орендних відносин одного з регіональних відділень Фонду державного майна України загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у столиці одного із заступників комунального підприємства "Київський метрополітен" підозрюють у службовій недбалості під час закупівель вагонів метро. Збитки оцінили у понад 13 мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посадовці Міністерства оборони України нанесли значні збитки держбюджету. Ексзаступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

Читайте також, як ексдепутат самовільно збудував торгові об’єкти поблизу метро у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися