На спробі знеструмити Київ обстрілами затримали коригувальника вогню окупантів

Що відомо про підготовку диверсії та спецоперацію українських силовиків

Служба безпеки України під час багатоетапної спецоперації затримала бойовика із угруповання "Вагнер", якого російська воєнна розвідка "закинула" в Україну для проведення диверсій. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

За даними відомства, диверсанта затримали "на гарячому", коли він намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію. Для коригування повітряних атак по енергетичній інфраструктурі України чоловік прибув до з Білорусі до Рівненської області.

"За сигналами "маячків" окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб’єктах, у тому числі із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed", — зазначили в Службі безпеки України.

Затриманим є громадянин Білорусі, який входить до агентурного апарату російської розвідки. З 2014 до 2017 року іноземець перебував у складі терористичних угруповань "ЛНР" и "ДНР" і брав участь у бойових діях проти українських військових на Донбасі. На початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну бойовик вступив до приватної військової компанії "Вагнер", у лавах якої штурмував Бахмут та прилеглі селища.

Нагадаємо, у столиці одного із заступників комунального підприємства "Київський метрополітен" підозрюють у службовій недбалості під час закупівель вагонів метро. Збитки оцінили у понад 13 мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посадовці Міністерства оборони України нанесли значні збитки держбюджету. Ексзаступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

Читайте також, як ексдепутат самовільно збудував торгові об’єкти поблизу метро у Києві.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10860


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


петя

15 січня 2024, 23:15

а чо не грохнли сразу?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися