У Києві на хабарі "погорів" посадовець одного з міністерств (ФОТО)

Закордон намагались незаконно вивезти зброю

У Києві викрили на хабарі посадовця Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що посадовець Міністерства культури України пропонував вплинути на безперешкодне вивезення антикварної холодної зброї за кордон поза митним контролем, без дозвільних документів та огляду. Свої "послуги" оцінив у 6300 доларів. Мова йде про посадовця адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики України.

Першу частину грошей у розмірі 3300 доларів хабарник отримав. Посадовця затримали після отримання другої частини хабаря у розмірі 3000 доларів. Під час обшуків за місцем проживання фігуранта кримінальної справи вилучили 10 тисяч доларів та 200 тисяч гривень. Прокурори готують повідомлення затриманому про підозру, вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу та накладення арешту на вилучені гроші.

Нагадаємо, у Києві викрили схему незаконного оформлення документів. Мова йде про одного з нотаріусів Київського міського нотаріального округу. Юрист нелегально виїжджав за кордон через територію Румунії та Польщі. Для перетину державного кордону України нотаріус використовував паспорт іноземної держави. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему привласнення квартир. Подробиці шахрайської схеми розповіли у Київській міській прокуратурі.

Читайте також, що у Києві викрили схему прихованої оренди приміщень державного інституту.

Читайте также