За житло у Києві з переселенки вимагали великі гроші (ФОТО)

Подробиці однієї кримінальної історії

У Києві затримали посадовицю одного з департаментів мерії під час отримання грошей від переселенки з Донбасу. Як повідомляють "Коментарі", деталі корупційної схеми розповіли у столичній прокуратурі.

Жінка переїхала до Києва з окупованого міста Кадіївка (до перейменування — Стаханів). Це Луганська область. У столиці переселенка з Донбасу шукала соціальне житло за програмою мерії Києва. Мова йде про програму забезпечення житлом людей для поліпшення житлових умов на 2022-2024 роки.

Під час оформлення пакету документів переселенка познайомилась з жінкою. Нова знайома представилась як співробітниця Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації. Аферистка заявила, що може "прискорити" видачу документів на житло. Вартість цієї послуги — шість тисяч доларів.

Переселенка повинна була передати гроші двома частинами. Першу половину під час подачі документів, залишок — під час отримання ордеру на житло. Посадовицю затримали під час отримання другої частини грошей. Затриману звинуватили у вимаганні та отриманні хабаря. Обвинувальний акт направлено до суду. Жінці загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко не реагує на ситуацію з корупцією. Журналісти розібрались в найбільш цікавих варіантах заробітку посадовців в команді Кличка. Про схеми в бізнесі у Києві — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві шахраї видавали себе за співробітників Державного бюро розслідувань та військкомату (Територіального центру комплектування та соціальної підтримки — після перейменування). Скільки вимагали грошей за "білий" військовий квиток — подробиці афери.

Читайте також, яка схема допомогла аферистам у Києві привласнити квартиру пенсіонера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися