Схема зі знижками дозволила заробити мільйони на аферах у Київській області (ФОТО)

Як вберегтися від шахрайства та не втратити гроші

У Київській області викрили шахрайську схему на продажі будівельних матеріалів та інших товарів з відомого гіпермаркету. Подробиці розкрила Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Уродженка Донецької області вигадала історію про купівлю товарів зі знижками у 50-70 відсотків. Місце покупок — мережа будівельно-господарських гіпермаркетів "Епіцентр". Жінка пропонувала потенційним клієнтам вигідно купити побутову техніку та різні будівельні матеріали. Ошукала багатьох мешканців Ірпеня.

Слідство встановило, що 50-річна аферистка заробила на шахрайській схемі, прикидаючись волонтером. Зафіксовано понад три десятки епізодів шахрайства, постраждали майже два десятки людей.

"Клієнтів на “товари знижкою” жінка шукала серед знайомих, які розповідали про неї іншим потенційним клієнтам. При цьому жодних знижок у торговельному центрі вона не мала", — повідомила Київська міська прокуратура.

Гроші шахрайка витрачала на власні потреби. Загалом "заробила" за такою схемою понад шести мільйонів гривень. Багато людей постраждали через те, що намагалися закупити будматеріали для відновлення житла, пошкодженого внаслідок бойових дій в Ірпені.

Обвинувальний акт прокурори скерували до суду. Жінку обвинувачують у шахрайстві. Обвинуваченій загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали посадовицю на хабарі від переселенки з Донбасу. Жінка переїхала до Києва з окупованої території. У столиці переселенка шукала соціальне житло за програмою забезпечення житлом Київської міської державної адміністрації. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко не реагує на ситуацію з корупцією. Журналісти розібрались в найбільш цікавих варіантах заробітку посадовців в команді Кличка. Про схеми в бізнесі у Києві — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у Києві шахраї видавали себе за співробітників військкомату та Державного бюро розслідувань.

Джерело: https://kyiv.gp.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися