У Києві під час ремонту столичних мостів та розв'язок вкрали майже 4 мільйона гривень

Затримали посадовців

У Києві повідомили про підозру посадовцям КП "Київавтошляхміст". Вони переплатили під час ремонту столичних мостів та розв'язок 3,5 млн грн. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Затримали колишнього виконувача обов’язків директора (нині особа обіймає посаду директора) та головному інженеру КП "Київавтошляхміст" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Слідством встановлено, що між КП та приватним підприємством у 2022 році укладено договір підряду на виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у м. Києві.

Надалі, на той час в.о. директора КП не перевірив відповідність проведених робіт кошторисній документації. Тож під час виконання робіт підрядник використав матеріали, не передбачені договором та тендерною документацією, що призвело до подорожчання вартості проекту. До актів приймання виконаних будівельних робіт включили додаткові роботи, які не передбачені кошторисом та договором, що також призвело до додаткових витрат. При цьому посадовець підписав довідки про вартість будівельних робіт та платіжні доручення. Своєю чергою головний інженер, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. В результаті вказаних дій місту завдано збитків на понад 3,5 млн грн.

Нагадаємо, у Києві член громадської організації "Всеукраїнське козацтво єднальне" пропонував на продаж певні документи, які, за його твердженням, могли допомогти уникнути призову на мобілізацію.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися