У Києві гелікоптер і літак Медведчука передали ЗСУ (ФОТО)

Правоохоронці оголосили справжнє сафарі на російські гроші

У Києві гелікоптер і літак, якими користувалася родина затриманого політика Віктора Медведчука, передали для потреб Збройних Сил України. Про відчуження майна екснардепа на користь держави та спецоперацію "Актив" розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, передають "Коментарі".

Поліція використовує усі інструменти, які надає закон, щоб змусити росіян платити за звірства, що вони чинять в Україні, наголосив Євгеній Єнін.

"Ми оголосили справжнє сафарі на російські та білоруські гроші. Наші слідчі вже вилучили легкий гвинтокрил та реактивний літак бізнес-класу на суму понад одного мільярда гривень. Ми не могли собі дозволити, щоб ці літальні апарати просто припадали пилом, саме тому вони працюють для наших воїнів, на нашу спільну перемогу. Гвинтокрил і літак було передано Збройним Силам України", — прокоментував перший заступник міністра внутрішніх справ.

Посадовець додав, що, окрім літака і гвинтокрила, слідчі вилучили вантажівки, легковики і іншу техніку на загальну суму понад 200 мільйонів гривень, більшу частину з яких вже передали українським військовим:

"Вже поставлено на контроль понад сім тисяч резидентів, які мали господарські відносини з Росією чи Білоруссю,  чим попереджено виведення коштів на суму до двох сот мільярдів до вказаних країн".

В Національній поліції повідомляли, що наклали арешт на комплекс "Ведмежа діброва" та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина народного депутата України Віктора Медведчука.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який продавав волонтерам неякісні бронежилети. Куплені бронежилети не витримували постріли з автоматичної зброї та не відповідали вимогам якості захисту. Правоохоронці затримали 29-річного уродженця Донеччини із речовими доказами під час чергового продажу бронежилетів волонтеру. Затриманому загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, у Печерському районі столиці викрили підприємця, який налагодив продаж гуманітарної допомоги, отриманої від країн Європейського Союзу та США. Ділок систематично наживався на продажу військової амуніції, продуктах та товарах особистої гігієни. Для зберігання гуманітарної допомоги бізнесмен орендував у Києві склад.

Читайте також, що у Києві під час війни колишні правоохоронці пограбували відділення Держспецзв’язку на 90 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися