У застосунку "Київ Цифровий" відтепер можна голосувати за електронні петиції: деталі

Електронна петиція – це сервіс для громадян, який дає змогу донести свої ініціативи до Київської міської ради

У додатку "Київ Цифровий" тепер можна проголосувати за електронні петиції. Це стало вже третім інструментом е-демократії в застосунку після електронного голосування за дерусифікацію та проекти Громадського бюджету. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Повідомляється, що тепер в додатку "Київ Цифровий" громадяни матимуть змогу:

переглянути опубліковані на сайті петиції та детальну інформацію про них,

підтримати петицію, 

відслідковувати прогрес підписаних ними петицій.

"Електронна петиція – це сервіс для громадян, який дає змогу донести свої ініціативи до Київської міської ради. У разі отримання 6000 підписів ініціативи розглянуть і за можливості виконають. Петиції можуть стосуватися будь-якого питання, яке належить до компетенції Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації та їхніх структурних підрозділів", - додали в КМДА.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині згоріли цех, автомобіль та десяток холодильників. Одна з пожеж сталася у Вишгородському районі. В селі Пірново горіло виробниче приміщення, розташоване на вулиці Київській. Вогонь гасили рятувальники з пожежних частин Вишгороду та села Нові Петрівці. На ліквідування пожежі витратили майже чотири години. Подробиці надзвичайної ситуації не повідомляють. Ще одна пожежа виникла у Броварському районі. В селищі міського типу Велика Димерка на вулиці Соборній горіло сміття.

Читайте на порталі "Коментарі": в мерії Києва розповіли про реабілітацію дітей з інвалідністю. Столичний центр реабілітації працює у штатному режимі з дотриманням вимог воєнного стану. Послуги у закладі надають як маленьким мешканцям Києва, так і дітям-переселенцям. З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів з Києва до країн Євросоюзу представники столичної влади евакуювали понад три тисячі родин, які виховують дітей з інвалідністю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися