У Києві занепокоїлись контролем за водіями електросамокатів

В чому у столичній владі побачили проблему та як планують вирішувати її

У Києві депутати міської ради визнали прогалини у законодавстві України щодо експлуатації електричного транспорту. У столиці планують звернутися з цього питання до Верховної Ради, передають "Коментарі".

Звернення депутати Київської міської ради планують направити до парламенту стосовно внесення змін до законодавчих актів України щодо організації дорожнього руху для портативного транспорту на електричній тязі.

За словами депутатки Київської міської ради Ганни Свириденко, мова йде не тільки про електросамокати та гіроскутери, а й про моноколеса, дріфт-трайки, електроскейти та гіроборди.

"Питання узаконення електротранспорту в Україні обговорюється вже кілька років, проте досі законодавство не містить окремого визначення поняття і щодо електротранспорту загалом, і до осіб, які здійснюють керування ним", — заявила Свириденко.

Це питання особливо гостро постало останнім часом через збільшення кількості ДТП у Києві за участі керманичів електросамокатів та гіроскутерів. Киян особливо вразила смертельна аварія, коли самокатчик збив завідувача аптеки військового шпиталю. До столичної влади звернулись з петицією щодо заборони здавати в прокат електросамокати. Поки що на це звернення триває збір необхідних для розгляду голосів. Також від влади Києві в іншій петиції вимагають обмежити проїзд у столиці на електросамокатах по тротуарам та пішохідним зонам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почали курсувати додаткові автобусні рейси. Відновив роботу автобус №53 та курсує автобусний маршрут №11Д. Постійний рух автобусного маршруту №53 організували від станції метро "Контрактова площа" на Рибальський півострів. Подробиці та схеми руху — за посиланням.

Нагадаємо, що столична влада підтримала пропозицію киян додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція на сайті Київської міської державної адміністрації набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте також, де у Києві через ремонт на місяць обмежили рух транспорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Martha

13 жовтня 2022, 22:34

[url=https://builder.japan.zdnet.com/]...[/url]

dfdfdf

13 жовтня 2022, 22:32

...

dsadsda

18 вересня 2022, 17:11

's

dsadsda

18 вересня 2022, 17:11

https://pastebin.com/HdtStgZ3 [url=https://pastebin.com/HdtStgZ3]https://pastebin.com/HdtStgZ3[/url] 's

Олег

18 вересня 2022, 11:49

Виходить так, що Київрада побачила проблему тільки тоді, коли людина на електросамокаті збила власника аптеки!!! Мені нещодавно біля метро Позняки якась мила дівчина проїхалась по нозі. Але вона навіть не озирнулась, була в навушниках!!! Наскільки знаю, якщо для власників велосипедів існують правила дорожнього руху, то чому не впорядкують правила для власників самокатів або відповідальність для фірм, які здають в аренду самокати??? На наших пешохідних доріжках можна збирати додатково бюджет столиці, якщо серйозно підійти до проблеми.

Игорь

18 вересня 2022, 09:53

Поки збереться ця незрозуміла Верховна Рада і почне розгляд вказаного актуального питання, ці особи які їздять по тротуарах і створюють реальну загрозу пішоходам, постраждають багато людей. Треба негайно заборонити їздити на вказаних засобах починаючи з 19 години та встановити штраф 5000 тис гривень і все зразу наладиться. Відповідальність покласти на власника цього небезпечного бізнесу. Штаф за недотримання Правил 1000000 грн. Повинен бути Наказ Міністра МВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися