Кілька парків та скверів у Києві захистили від забудови

Місць для відпочинку в столиці стане більше

Київська міська рада виділила гектари столичної землі в кількох районах Києва для створення зелених зон, щоб унеможливити їх забудову. Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами мера Києва, для створення зелених зон, що будуть захищенні від забудови, виділили дев’ять гектарів землі у столиці.

"Київ – одне з найзеленіших міст Європи. І ми повинні зберігати цей статус. А також – робити все можливе, щоб місць для відпочинку киян ставало більше”, – прокоментував рішення Київради Кличко.

Земельні ділянки зелених зон передали в користування комунальному об’єднанню "Київзеленбуд". Це комунальне підприємство також отримало дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування ще кількох земельних ділянок з зеленими насадженнями.

Від забудови у Києві тепер захищені такі зони відпочинку:

·       парк "Вербовий гай" вздовж Дніпровської Набережної площею 4,05 гектари;

·       парк між вулицею Андрія Малишка та проспектом Броварським від вулиці Будівельників у Дніпровському районі площею 0,82 гектарів;

·       сквер на проспекті Повітрофлотському, 11-13 у Солом’янському районі площею 0,1 та 0,19 гектарів.

Розробити проект землеустрою фахівці КО "Київзеленбуд" мають за наступними адресами:

·       між провулком Попова та вулицею Агрегатною в Оболонському районі (площа 2,2 гектари);

·       біля будинків на проспекті Свободи, №26а та №28 до проспекту Свободи, №24б у Подільському районі (площа 0,5 гектари);

·       вулиця Боричів Тік, №17,№19 та №21 у Подільському районі (площа 0,38 гектари);

·       вулиця Ризька, №57-Г у Шевченківському районі (площа 0,1 гектар);

·       вулиця Краківська, №11 у Дніпровському районі (площа 0,31 гектар);

·       вулиця Бориса Гмирі, 10/40 у Дарницькому районі (площа 0,1 гектар).

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва поблизу житлового масиву Бортничі планують створити ландшафтний заказник місцевого значення біля озера Коров’яче.

У Дніпровському районі Києва природна територія озера Малинівка у травні оголошена ландшафтним заказником місцевого значення. Рішення оголосити озеро Малинівка ландшафтним заказником місцевого значення ухвалили задля збереження природного різноманіття території. Площа водойми з прибережною захисною смугою становить приблизно чотири гектари.

Читайте також, що у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися