Озеро Малинівка у Києві стало ландшафтним парком

Природоохоронна зона знаходиться у Дніпровському районі

У Дніпровському районі Києва природна територія озера Малинівка оголошена ландшафтним заказником місцевого значення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на рішення Київської міської ради.

Рішення оголосити озеро Малинівка ландшафтним заказником місцевого значення ухвалили задля збереження природного різноманіття території. Площа водойми з прибережною захисною смугою становить приблизно чотири гектари.

За словами депутата Київської міської ради Дениса Москаля, озеро Малинівка має важливе значення для мікроклімату Дніпровського району столиці. "Територія об'єкту є місцем проживання трьох видів амфібій, водночас середовищем для гніздування багатьох видів птахів, значна кількість яких є рідкісними або зникаючими", – зазначив депутат.

Озеро Малинівка стало другим новоствореним ландшафтним парком рішенням Київської міської ради під час сесії 14 травня. У Дарницькому районі Києва озеро Заплавне також стало ландшафтним заказником місцевого значення. Це одне з найбільших озер столиці, природна територія якого займає площу у близько 71 гектари.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичному парку "Прибережний", розташованому в затоці Берковщина, розквітають дерева та з’являються нові алеї. Дивіться фото, як виглядає ця зона відпочинку у Києві зараз. 

Нагадаємо, у кількох парках Києва вже запрацювали фонтани, але в центрі їх поки що не вмикали. Де відпочити біля водограїв розповів мер столиці Віталій Кличко.

Дивіться також фото, якими квітами та краєвидами Києва зустрічає зараз відвідувачів парк "Наталка" на Оболоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися