В Україні виключили Київ з переліку територій можливих бойових дій

Що відомо про наказ Мінреінтерації

Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Київ виключили з переліку територій можливих бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Торік уряд України ухвалив постанову № 1364, якою визначено механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться або велися бойові дії або тимчасово окупованих. Цей перелік періодично оновлюється відповідним наказом Мінреінтеграції. 

"Наказом від 13 січня 2023 року № 14 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Згідно з наказом місто Київ виключено із переліку територій можливих бойових дій", — заявили в Мінреінтеграції України.

Наказ був зареєстрований Міністерством юстиції України 16 січня 2023 року. В  Мінреінтеграції стверджують, що цей документ схвалили за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Українські військові думають інакше. В Київській області підготувались до можливого наступу російських окупантів на столицю. Навколо Києва створили кілька потужних рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. Павлюк зазначив, що весь кордон України з Білоруссю облаштували суцільними завалами та мінними полями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.

Читайте также