Голосіївський парк розширять для збереження природи Києва

Що відомо про ініціативи влади

У Києві обговорили розширення території Національного природного парку "Голосіївський" та переваги такого рішення для столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За даними відомства, розширення території Голосіївського парку стане важливим кроком для збереження природи Києва. Це обговорили під час зустрічі з представниками Київської міської військової адміністрації та громадської організації "Офіс трансформації" з першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександром Краснолуцьким.

"Це не лише збереження довкілля, а й розвиток екосистемних послуг, які надає громаді міста природа парку: чисте повітря, вода, ґрунти, регулювання мікроклімату та водного режиму", — заявив Краснолуцький.

Учасники перемовин вирішили звернутися до мера Києва щодо сприяння розширенню території Голосіївського парку та винесення відповідного рішення на пленарне засідання Київської міської ради.

Нагадаємо, територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили. Відповідний указ про нове зонування підписав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Цим рішенням збільшено заповідну зону Голосіївського парку на понад сім відсотків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що у Києві на території Гідропарку відновив роботу парк динозаврів "Динопарк".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

6 травня 2023, 12:27

А со сторны сельхоз академии будут застраивать)))). Типа обман не заметят)). ДЕБИЛЫ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися