У Київраді занепокоїлись щодо "Київміськбуду" та створили комісію для перевірки

Що відомо про скандал з керівником холдинга "Київміськбуд" Ігорем Кушніром

Київська міська рада створила тимчасову контрольну комісію для перевірки ПрАТ “ХК Київміськбуд” після інформації, оприлюдненої у розслідуванні проекту Bihus.info. Як повідомляють "Коментарі", за таке рішення проголосували 80 депутатів Київради.

Перед голосуванням за це рішення депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець від фракції "УДАР" Віталія Кличка заявив, що є пропозиція більш ретельно розібратись з матеріалами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні Bihus.info. 

"Всі, хто хотів, могли побачити ті матеріали, які були надані журналістами Bihus.info, тому є пропозиція більш ретельно у всьому розібратися, щоб профільна тимчасова контрольна комісія змогла зібрати весь необхідний матеріал, його проаналізувати і дати свої висновки, виходячи з бачення депутатського корпусу. Ми цю інформацію проговорили на рівні регламентної комісії, на рівні погоджувальної ради. Усі фракції представлені", — сказав Білоцерківець.

За словами депутата Київської міської ради від фракції "Слуга народу" Андрія Вітренка, ситуація з "Київміськбудом" викликає занепокоєння через численні звернення інвесторів щодо недобудов цієї компанії.

"Останнім часом до офісів політичної партії "Слуга народу" у місті Києві звертаються містяни, які інвестували свої кошти в об’єкти "Київміськбуду". Наскільки нам відомо, цей холдинг користується всіма привілеями комунальної компанії та отримує бюджетні дотації. Враховуючи постійні звернення громадян та розслідування журналістів, виникає занепокоєння у депутатів та у киян: чи правильно розпоряджаються коштами та майном киян менеджмент компанії", — заявив Вітренко.

В партії "Слуга народу" вимагають відкритого аудиту компанії "Київміськбуд", зазначив Вітренко. Аудит пропонують висвітлювати в ЗМІ. Депутати запропонували кілька важливих правок щодо створення комісії для перевірки холдингової компанії "Київміськбуд".

"Не журналістське розслідування головне, а головне, як вони ведуть діяльність. Яким чином дожились до того, що, наприклад, ще місяць тому звертались з проханням надати їм мільярд у зв’язку з тяжким фінансовим становищем. Вони вже перехотіли його після того, як ми попросили звітність, але ми повинні дійсно перевірити їхню діяльність", — зазначила депутатка Київради від фракції "Слуга народу" Лілія Пашинна.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Нагадаємо, суд обрав підозрюваній в скоєнні ДТП з тяжкими наслідками депутатці Київської міської ради запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 06:00 строком на два місяці. В прокуратурі з цим не згодні та мають намір оскаржувати рішення суду. Підозрювана Ярина Ар’єва визнала провину в аварії, але не у вживанні наркотиків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися