Нові зелені зони захистять від забудовників у Києві

Подробиці розповіли столичні екологи

Нові заповідні зони з’являться у Києві завдяки ініціативі столичних депутатів та екологів. Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, столична влада підтримала ініціативу Міністерства охорони довкілля України та КЕКЦ заповідати Труханів острів та інші зелені зони. Мова йде про створення заказників "Труханів острів-1", "Вікова діброва", "Коручка" та "Ліс орхідей".

"Ці заповідні об'єкти створюються з ініціативи депутатів Київради Олесі Пинзеник, Ксенії Семенової та Дениса Москаля. Технічну документацію на ці об'єкти було підготовлено Київським еколого-культурним центром (КЕКЦ)", — заявили в організації.

В КЕКЦ оприлюднили відповідний документ щодо створення цих заповідних об'єктів. На цих унікальних природних ділянках у Києві ще збереглися червонокнижні рослини, які треба захистити від забудови, наголосили у Київському еколого-культурному центрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт сходів в одному зі столичних парків витратять мільйони гривень. Ремонтні роботи планують провести в парку Вічна слава", розташованому у Печерському районі столиці. Замовником виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Вартість робіт становить майже п’ять мільйонів гривень. Серед замовлених послуг — демонтаж старих плит на сходах, земляні, монтажні та бурові роботи, укладання нових дорожніх плит, облаштування дощової каналізації тощо.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, де під Києвом просто неба можна побачити квіти неймовірної краси.

Читайте также