У Зеленського заявили про корупцію під час ремонту лікарні у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Що розповіли політики та який результат перевірки

Депутати від фракції "Слуга народу", яку очолює президент України Володимир Зеленський, заявили про корупцію під час реконструкції центру реабілітації у Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву, оприлюднену депутатом Київської міської ради Микола Конопелько.

За його словами, на реконструкції Центру реабілітації в Оболонському районі Департамент охорони здоров‘я Київської міської державної адміністрації розкрадає кошти столичного бюджету. Напередодні відбулось виїзне засідання Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки витрат бюджету Києва за період дії воєнного стану. На попередньому засіданні контрольної комісії керівник Департаменту охорони здоров‘я Валентина Гінзбург стверджувала, що роботи на об‘єкті не ведуться. Саме це стало причиною виїзного засідання для перевірки даного факту безпосередньо на будівництві.

"Під час виїзної перевірки членами тимчасової контрольної комісії встановлені факти будівництва з численними порушеннями законодавства і здорового глузду. Так під час засідання стало відомо, що виконуються роботи по тендеру на 534 мільйонів гривень на реконструкцію Центру реабілітації в Оболонському районі без дозвільної документації", — заявив Конопелько.

Серед порушень виявили, що відсутній дозвіл на будівництво, договір на виконання робіт з реконструкції будівлі лікарні і без розпорядження КМДА про затвердження кошторисної вартості будівництва.

"При цьому представник замовника будівництва в.о. директора КНП і представник генпідрядника ТОВ "Абсолют клімат" засвідчили, що велика частина робіт вже виконана: ремонт покрівлі виконано на 80% на суму  близько 10 мільйонів гривень, зроблена велика кількість робіт по заміні вікон", — зазначив Конопелько.

На його думку, зараз відбувається намагання перекинути роботи по заміні вікон з цього тендеру до попереднього:

"Вони стверджують що заміна вікон була запланована в іншому попередньому проєкті по внутрішньому ремонту приміщень. І вартість робіт по цьому тендеру буде зменшено на вартість робіт по заміні вікон. Але ж насправді відбувається заміна нових металопластикових вікон на… Увага! Металопластикові вікна!!! Просто двосекційні вікна більшого розміру міняють на трисекційні меншого розміру".

масштабний протест проти марнотратства столичної влади. Люди вимагали припинити "відмивати" гроші на тендерах та спрямувати їх на Збройні сили України. У знак протесту проти марнотратства столичної влади стіну столичної мерії облили червоною фарбою. Серед учасників мітингу було багато молоді. 

Читайте також, що кияни вимагають від влади нерозкішного бюджету під час війни.

Читайте также