Земля, нерухомість, висока зарплатня: що вказала в деклараціях заступниця голови КОДА

Леся Карнаух оприлюднила доходи та видатки за два роки повномасштабної війни в Україні

Заступниця голови Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Руслана Кравченка Леся Карнаух задекларувала величезні земельні ділянки, нерухомість, високу зарплатню та інше майно. Що відомо про посадовицю та її доходи за два роки повномасштабної війни в Україні, цікавилися "Коментарі".

Заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух призначена на цю посаду у 2023 році після посади керівника патронатної служби голови Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка. Леся Карнаух народилася у 1983 році в місті Яготин Київської області. У 2004 році закінчила Одеську національну юридичну академію, за спеціальністю "Правознавство", кваліфікація – магістр права.

Трудову діяльність Карнаух розпочала у 2004 році головним спеціалістом відділу взаємодії з Верховною Радою України і координації законотворчої роботи, головним спеціалістом юридичного відділу Державного комітету природних ресурсів України. З 2019-го по 2023-й рік була заступницею керівника апарату Рахункової палати України. Подробиці трудової діяльності оприлюднені на офіційному сайті Київської обласної державної адміністрації.

Згідно декларації Лесі Карнаух за 2021 рік, місце фактичного проживання — село Святопетрівське у Бучанському районі Київської області. Чоловік посадовиці — Дмитро Сосула, у подружжя є дочка — Софія та двоє синів — Назар та Захар. Щорічну декларацію за 2021 рік, коли Карнаух перебувала на посаді заступниці керівника апарату Рахункової палати України, посадовиця зареєструвала 31 травня 2023 року. У декларації за 2022 рік Карнаух уточнила свій фінансовий стан.

У 2021 році Карнаух задекларувала спільну власність з чоловіком на земельні ділянки площею 1250 та 1404 квадратних метрів у Бучанському районі Київської області в селі Музичі вартістю 75 тисяч гривень кожна. Обидві земельні ділянки перейшли у власність подружжя 22 грудня 2006 року.

Посадовиця також на 25% володіє земельною ділянкою площею 909 квадратних метрів та на 25% недобудованим житловим будинком у Києві. Вартість землі на дату набуття права власності у 2005 році становила 110 тисяч гривень.

Чоловік Лесі Карнаух Дмитро Сосула має у власності квартири площею 30,9 квадратних метрів у Києві та 115,7 квадратних метрів у селі Святопетрівське Бучанського району Київської області. Вартість квартир на дату набуття права власності у 2000-му та у 2014-му роках становила 4785 гривень та 663 тисячі гривень відповідно. Дмитро Сосула володіє житловим будинком площею 61,4 квадратних метрів та земельними ділянками площею 2500 та майже 14 тисяч квадратних метрів поблизу Кам’янець-Подільського. Це майно він отримав у власність у 2019 році.

У чоловіка Лесі Карнаух Дмитра Сосули станом на 2021 рік були корпоративні права у ТОВ "Поліграфічний комбінат "Онікс-принт" (8,32%), ТОВ "Геосекьюріті" (51%) та ТОВ "Інтерлок Секьюріті" (50%). Вартість задекларованих акцій у 2022 році становила 8325 гривень, 2550 гривень та 2000 гривень відповідно. У декларації Лесі Карнаух при звільненні з Рахункової палати України вказані уточнені дані, що змінилося в її фінансовому стані з 1 січня по 25 травня 2023 року. Зокрема, у цей період її чоловік Дмитро Сосула мав 50% акції лише в одному з трьох вище перерахованих підприємств, а саме — у ТОВ "Інтерлок Секьюріті".

Заробітна плата Лесі Карнаух у Рахунковій палаті у 2021 році становила понад 1,5 мільйона гривень. На банківських рахунках було задекларовано 10 тисяч доларів та понад 250 тисяч гривень. У 2023 році Леся Карнаух тричі відзвітувала про суттєві зміни в майновому стані. З червня 2023 року вона працювала керівником патронатної служби голови Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка та 5 червня 2023 року задекларувала майже 390 тисяч гривень отриманої зарплатні в Рахунковій палаті України. У грудні 2023 року Карнаух задекларувала легковий автомобіль Chrysler Pacifica 2017 року випуску вартістю понад 401,6 тисяч гривень, який продала своєму батькові Аркадію Карнауху за таку ж ціну.

У 2024 році в декларації за період з 1 по 25 травня 2023 року Леся Карнаух задекларувала 953,5 тисяч гривень зарплатні, отриманої при звільненні з Рахункової палати України. Посадовиця також вказала, що її чоловік Дмитро Сосула обіймає посаду в Міністерстві аграрної політики і продовольства України та отримав дохід за цей звітний період у сумі майже 23 тисячі гривень.

У щорічній декларації чоловіка заступниці голови Київської обласної державної адміністрації Лесі Карнаух Дмитра Сосули за 2022 рік вказано, що він обіймає посаду начальника відділу управління майном та матеріально-технічного забезпечення Управління бухгалтерського обліку та господарського забезпечення апарату Міністерства аграрної політики України. Звітувати про свою заробітну платню на цій посаді він за законом не зобов’язаний. Основним місцем роботи Сосула вказав ТОВ "Інтерлок Секьюріті", де у 2022 році заробив 6683 гривень або 557 гривень на місяць.

У декларації Лесі Карнаух за 2023 рік вказано, що її чоловік на посаді в Міністерстві аграрної політики України заробив 141,5 тисяч гривень за рік або 11,8 тисяч на місяць. Заробітна плата отримана за основними місцями роботи у Рахунковій палаті України становила 953,5 тисячі гривень або 79,5 тисяч гривень на місяць, у Київській обласній державній адміністрації — 587,7 тисяч гривень або майже 50 тисяч гривень на місяць. Сумарний річний дохід Карнаух у вигляді зарплати становив 1,5 мільйони гривень або понад 128 тисяч на місяць.

На банківських рахунках Карнаух у 2023 році було розміщено 310 тисяч гривень та 12 тисяч доларів. Заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка Леся Карнаух безоплатно користується легковим автомобілем Jeep Compass 2019 року випуску, який з 17 лютого 2022 року належить на правах власності Людмилі Карнаух. Вартість автомобілю на момент отримання права власності становила 301 тисячі гривень.

Нагадаємо, заступника голови Київської обласної державної адміністрації Михайло Ємець, призначеного на цю посаду у травні 2023 році, звільнили торік 25 грудня. Що відомо про експосадовця та його доходи за два роки повномасштабної війни в Україні — читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко задекларував нерухомість, оформлену на дружину, та інше майно. Перший заступник голови КОДА Микола Бойко задекларував нерухомість, криптовалюту, зарплатню та великий боргЗаступниця керівника Київської ОДА Жанна Осипенко вказала у декларації, що більшість майна належить її чоловіку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися