У Києві офіційно призначили нового керівника поліції

Колишній начальник столичної поліції прокоментував призначення

Новим керівником Національної поліції Києва призначили Івана Вигівського. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив ексначальник столичної поліції Андрій Крищенко, передають "Коментарі".

До свого призначення на посаду начальника поліції Києва Іван Вигівський очолював Головне управління Національної поліції Полтавської області. Йому 41 рік. Він уродженець Житомирської області. Служити у правоохоронних органах Вигівський починав наприкінці 1990-х років слідчим у Миколаївській області.

Колишній начальник столичної поліції Андрій Крищенко, який подав у відставку напередодні, прокоментував призначення на його посаду Вигівського. "Я був п’ять років та вісім місяців на посаді. Зараз ситуація, яка мабуть потребує нових керівників, нових рішень", — сказав Крищенко.

За його словами, нового очільника столичної поліції полковника Івана Вигівського офіційно представив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. "Ми не працювали разом якось щільно, лише спілкувалися, як керівники, тому всі оцінки, я думаю, надасть керівництво, суспільство, але це велика довіра", — прокоментував призначення колишній голова поліції Києва.

Крищенко також розповів журналістам, що нової посади у поліції йому поки що не пропонували. Колишній керівник столичних правоохоронців планує відпочити та піти до армії. Він також відмовився коментувати скандальні справи, зокрема з гонками на Софійській площі.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що в Офісі президента України визначилися з новим кандидатом на пост начальника столичної поліції замість Андрія Крищенка, який подав у відставку. Нібито міністр внутрішніх справ Денис Монастирський не зміг провести свою кандидатуру, а начальником ГУНП в Києві буде призначена людина з Офісу президента — Іван Вигівський.

Нагадаємо, у Києві стався скандал після того, як на Софійській площі провели зйомку рекламного ролику із залучанням двох автівок. Столична влада та поліція дозвілів на це не давали. Відомо, що зйомки проводила компанія Red Bull. Відповідне відео оприлюднили у соцмережах. На кадрах видно, як автівки на шаленій швидкості ганяють у пішохідній зоні історичного центру Києва. Відео вже викликало хвилю обурення серед киян. На подію відреагували у Київській міській державній адміністрації, а потім — у столичній поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися